Zaterdag 8 juni sluiten we uitzonderlijk voor onderhoudswerken aan ons plein. Vrijdag 7 juni welkom tot 19uur.

Over ons

Hoe ons verhaal begon

Om te begrijpen waarom we ons werk elke dag met zoveel passie doen, gaan we even terug naar waar het allemaal begon in 2005. 

Vader C.Hanzen startte het bedrijf met het ophalen van oude metalen. Dit gebeurde eerst in een kleine aanhangwagen, maar al snel schakelde hij over naar grotere volumes die opgehaald werden met vrachtwagens. 

In 2021 stapten Joery Hanzen en Marc junior Hanzen mee in het bedrijf, zoals het vandaag de dag gekend is: Old Metals & Cables.

 

Door niet enkel ophaal van oude metalen te voorzien, maar het bedrijfsproces te verbreden en ook kabels te recycleren, draagt het bedrijf rechtstreeks bij aan duurzame economie en uiteindelijk tot een mooiere wereld. 

In 2022 werd er op deze manier bij OMC maar liefst 950 ton metaal gerecycleerd! 

 

Ons doel: Zorgen voor een groenere toekomst, samen met onze klanten

2021 bracht verandering

Joery Hanzen en Marc junior Hanzen stapten mee in het bedrijf en werkten extra verwerkingsprocessen uit voor zowel kleine als grote metaalkabels. Ontdek hieronder welke veranderingen dit momenteel al teweeg heeft gebracht.

Metalen brengen naar OMC

Sinds 2021 is het niet enkel mogelijk metalen te laten ophalen door OMC. Er bleek ook een vraag te zijn om de metalen zelf te brengen en dit is mogelijk gemaakt.

Voor kleine hoeveelheden hebben we een speciale tafel, grote hoeveelheden kunnen gemakkelijk gewogen worden op onze autoweegbrug.

Granulatie machine

Door te investeren in extra machines, zijn we nu ook voorzien om geautomatiseerd kleine en grote kabels te ontdoen van hun plastieken omhulsel en te vermalen.

Zo kunnen we u steeds efficient verder helpen, ongeacht de grootte of hoeveelheid van de kabels.

Doorlopende optimalisaties

Uiteraard staan we ook vandaag niet stil. We blijven processen optimaliseren en nieuwe mogelijkheden bekijken.

Dit doen we terwijl we een optimale ervaring proberen uitwerken voor u als klant; voor de herwerking van zowel kleine als grotere hoeveelheden diverse metalen.

2023: Groot groter grootst

Samen hebben we een significante stap gezet door te verhuizen naar een ruimer terrein, waardoor we nu met trots de derde grootste schroothandel in Antwerpen zijn. Op slechts 10 minuten van de E19 autosnelweg, zijn we gemakkelijk bereikbaar voor iedereen die deel uitmaakt van ons groeiende netwerk.

Als team hebben we ons bedrijf volledig omgezet naar zonne-energie en regenwater, als onderdeel van onze gedeelde toewijding aan milieuvriendelijke bedrijfspraktijken. Onze gezamenlijke inspanningen strekken zich uit tot ver voorbij het traditionele recyclingproces.

Innovatie in Bandenrecycling

banden depollutiecentrum

In 2024 lanceren we ons Banden Depolutiecentrum, het enige in België. Hiermee zetten we een nieuwe standaard in bandenrecycling. We exporteren nog herbruikbare banden en recyclen we de niet-bruikbare op een efficiënte manier. Dankzij geavanceerde machines, zoals onze gezamenlijk gebruikte popmachine die de velg van de band scheidt, dragen we bij aan een duurzamere wereld.

In een wereld waar banden worden gezien als het minst recycleerbare auto-onderdeel, gaan we samen voorop in de verandering. Bij Old Metals and Cables hoef je niet te betalen om je banden te laten recycleren; integendeel, je krijgt er zelfs iets voor terug. Samen geloven we dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om een blijvende impact te creëren.

Oprechte dank aan iedereen die deel uitmaakt van ons team. Samen zetten we stappen naar een circulaire economie en bouwen we aan een groenere toekomst.

Contacteer ons voor de huidige prijzen of meer informatie!

Contacteer onsAanvraag prijzen